Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пускат нов шест-седалков лифт на Боровец

2018-10-31   |  http://www.peika.bg

Подготовката за предстоящия зимен сезон тече с пълна сила в първия планински курорт на Балканите - Боровец, а добрите новини не чакат до началото на снежния сезон!

Нови стълбове блестят в сърцето на курорта, опънати въжета очертават линията на лифта, а новите комфортни седалки чакат нетърпеливо да посрещат запалените скиори и бордисти. Нов шест-седалков лифт “Мартинови Бараки Експрес” очаква гостите на Боровец за ски сезон 18/19.

Новият лифт заменя предишния 4-седалков по съществуващата линия с иновативна технология и със значително увеличение на скоростта и капацитета. Съоръжението ще поема до 3000 души на час – над три пъти повече от стария лифт, а изкачването от долна до горна станция ще отнема само 3 мин. и половина – повече от два пъти по-бързо от преди.

Освен скоростта и капацитета, едно от основните предимства на “Мартинови Бараки Експрес” е иновативната в световен мащаб технология на задвижване на линията – Direct Drive. Тази технология елиминира необходимостта от елемент в задвижването наречен редуктор, което има следните предимства: повишена надеждност, понижени шум и вибрации, екологичен ефект и по-ниски експлоатационни разходи.

Безупречният комфорт е другото предимство на новия лифт. Седалките имат индивидуална степенка между краката, която осигурява по-висока степен на безопасност при деца и по-дребни на ръст хора. Към това се добавя и комфортната им ширина, високите облегалки и разбира се, елегантния дизайн на новия лифт.

Производител на лифта е един от световните лидери в производството на въжени съоръжения - LEITNER ROPEWAYS. С над 130 години експертиза, компанията е символ на високотехнологични и функционални продукти, модерен дизайн и устойчиви решения за планински курорти в целия свят.
Лифтът “Мартинови Бараки Експрес” е ключов за курорта, обслужващ хиляди посетители ежедневно през зимния сезон. Лифтът свързва учебния плац пред хотел "Рила" със синята писта "Мартинови Бараки 1", червените "Мартинови бараки 2 и 3“ и черните "Мартинови бараки 4" и "Червено знаме", както и фрийстайл терейн парка "Сноу Парк Бороспорт". Лифтът обслужва и популярното нощно каране.

Инвестицията за новия лифт е в размер на 12 милиона лева и е част от дългосрочния мастер план на “Бороспорт” АД за развитие на ски зоната в Боровец, както и доказва амбицията на концесионера да развива снежните спортове у нас на световно ниво.

Проектът е част от 5-годишната стратегия на курорта, включваща и реконструкция на кабинковия лифт и разширяване на заснежената с технически сняг ски зона до 85% от общата част на пистите.

Вижте нашите предложения за имоти в Боровец и района

  Още новини

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Още Новини

Фирмени
Брокери на месец октомври 2024

📢 Брокери на месец октомври! 🏆

С радост ви представяме нашите брокери на месеца за октомври, които се отличиха с изключителни успехи и професионализъм през изминалия месец!

Септември беше един от най-силните месеци на имотния пазар, с реализирани сделки в цялата страна. Нашите топ брокери помогнаха на десетки клиенти да намерят своя мечтан дом или да ...

02 Октомври, 2024
последни новини
НСИ: Жилищата у нас продължават да поскъпват

Цените на жилищата у нас са продължили да растат с двуцифрен темп и през второто тримесечие на тази година, макар и малко по-бавно спрямо първите три месеца на годината, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ).

На годишна база цените на жилищата в България между април и юни са нараснали с 15,1% спрямо годишно повишение с 16 на сто през първото тримесечие.

30 Септември, 2024
последни новини
Как да подготвим имота си за продажба?

Ранната есен предлага отлични възможности за продавачите на жилища!

Летният сезон традиционно е по-слаб откъм реализирани сделки на имотния пазар, сравнено с останалата част на годината. Било защото вниманието ни е насочено към летните почивки и разходите за тях или пък защото раздвижване се наблюдава по-скоро при ваканционните жилища.

Последното тримесечие на година...

17 Септември, 2024
последни новини
Какво променят новите изисквания за ипотечните кредити?

Банките вече ще могат да финансират не повече от 85% от стойността на жилището. Налага се и горна граница на месечната вноска за ипотечен кредит към домакинствата - не повече от 50% от месечния доход.

Новите правила няма да важат за вече отпуснати кредити, освен в случаите, когато се налага предоговаряне на условията.

Какво се променя за кредитополучателите от тук н...

13 Септември, 2024

Изпратете запитване